İçeriğe geç

Türkiyenin Batı Kısmı Neresi

Türkiye’nin batısı nereler?

Batı Anadolu, Marmara Bölgesi’nin güneyini, Ege Bölgesi’nin tamamını, Akdeniz Bölgesi’nin batısını ve İç Anadolu Bölgesi’nden Eskişehir’i içine alan coğrafi bölgedir.

Batı bölgesinde hangi şehirler vardır?

Batıdan Doğuya; Antalya, Burdur, Isparta, Mersin, Adana, Hatay, Osmaniye ve Kahramanmaraş.

Türkiye’nin batısında hangi ülkeler var?

Türkiye’nin batıda Yunanistan ve Bulgaristan, doğuda Gürcistan, Ermenistan, Azerbaycan/Nahçıvan ve İran, güneyde ise Suriye ve Irak ile komşudur.

Batı bölgesi neresidir?

Dört ana yönden biri olan batı, doğunun zıttıdır. “To Set” fiilinin kökünden türemiştir ve güneşin battığı yönü ifade eder. Batı ile doğu arasında düz bir çizgidir; kuzey-güney hattına dik olarak keser. Coğrafya kurallarına göre, coğrafi haritalarda batı yönü her zaman soldadır.

Türkiye’nin batı kesimi neresi?

Türkiye ana karasının en batı noktası, Trakya’da Edirne ili Enez ilçe merkezi sınırları içerisinde, Meriç Nehri’nin Ege Denizi’ne döküldüğü noktada yer almaktadır. (40°43’45″K 26°2’9″D) Bu nokta, Anadolu ana karasının en batı noktası olan Baba Burnu’na 2,4 km uzaklıktadır. batısında yer almaktadır.

Ülkemizin batısında bulunan 5 ilimizin adı nedir?

Türkiye’nin batı yakasında, 2 doz aşılama oranıyla mavi kategoride yer alan Kırklareli, Edirne, Çanakkale, Balıkesir, İzmir, Aydın ve Muğla’da haftalık yeni tip koronavirüs (Kovid-19) vaka sayısı 100 bin kişide 100’ün altında seyrediyor.

Batı Karadeniz illeri nelerdir?

KOCAALİ, ALAPLI, AKÇAKOCA, EREĞLİ, KOZLU, ZONGULDAK, KİLİMLİ, SALTUKOVA (içeride), HİSARÖNÜ, BARTIN (içeride), AMASRA, KURUCAŞİLE, CIDE, DOĞANYURT, İNEBOLU, ABANA, ÇATALZEYTİN, TÜRKELİ, DI, AYANCIK, SİNOP, ERFELEK ( içeride), KABALI (içeride), GERZE, DİKMEN (içeride), YAKAKENT.

Doğu Anadolu’nun batısı neresi?

Doğu Anadolu Bölgesi’nin en batı noktası: Malatya.

İç Anadolu’nun batısı neresi?

İç-Batı Anadolu veya kısaca İç Ege, Ege Bölgesi’nin doğu kısmını oluşturan ve denizin etkisinden uzak kalan dağlık kısmıdır. Ege Bölgesi’nin İç Anadolu Bölgesi ile sınırını oluşturur. Kütahya, Afyon ve Uşak il merkezleri bu bölümde yer almaktadır.

Hangisi Türkiye’nin batısında yer?

Türkiye; Kuzeybatıda Bulgaristan, batıda Yunanistan, kuzeydoğuda Gürcistan, doğuda Ermenistan, İran ve Azerbaycan, güneydoğuda ise Irak ve Suriye ile komşudur.

Türkiye’nin batısında hangi bölge vardır?

Üç tarafı denizle çevrilidir: Güneyde Akdeniz ve Kıbrıs, batıda Ege Denizi ve adalar, kuzeyde ise Karadeniz. 8 farklı ülkeyle (Azerbaycan, Bulgaristan, Yunanistan, Gürcistan, Irak, Ermenistan, İran, Suriye) komşudur.

Türkiye’nin batısında kim var?

Batıda Bulgaristan ve Yunanistan, doğuda Gürcistan, Ermenistan, İran ve Azerbaycan, güneyde Irak ve Suriye ile komşudur. Güneyde Kıbrıs ve Akdeniz, batıda Ege Denizi ve kuzeyde Karadeniz ile çevrilidir.

Türkiye’nin en batısı neresidir?

Çanakkale’nin Gökçeada ilçesine bağlı Uğurlu köyü, Marmara Bölgesi sınırları içerisinde yer almakta olup Türkiye’nin en batıdaki köyü olarak kabul edilmektedir. Buna göre İncirburnu, köy sınırları içerisinde ülkemizin en batı noktasıdır.

Batı ne tarafta oluyor?

Yönler Bir kişi kuzeye baktığında sırtı güneye, sağ tarafı doğuya, sol tarafı ise batıya bakar.

İstanbul batıda mı?

İstanbul ili, Türkiye’nin kuzeybatısında, Marmara Bölgesi sınırları içerisinde yer almaktadır. Kuzeyinde Karadeniz, güneyinde Marmara Denizi, doğusunda Kocaeli ili ve batısında Tekirdağ ili ile komşudur.

Ülkemizin batısında ne vardır?

Üç tarafı denizlerle çevrilidir: Güneyinde Akdeniz ve Kıbrıs, batısında Ege Denizi ve adalar, kuzeyinde ise Karadeniz vardır.

Türkiye’nin kuzeybatısında ne var?

Türkiye, kuzeyinde Karadeniz, kuzeydoğusunda Gürcistan ve Ermenistan, doğusunda Azerbaycan ve İran, güneydoğusunda Irak ve Suriye, güney ve güneybatısında Akdeniz ve Ege Denizi, kuzeybatısında ise Yunanistan ve Bulgaristan ile çevrilidir.

Türkiye’nin güney batısı neresi?

Araştırma, Türkiye’nin Antalya, Aydın, Burdur, Denizli, Isparta ve Muğla illerini kapsayan Güneybatı Anadolu bölgesinde gerçekleştirildi (Harita 1).

İstanbul batıda mı?

İstanbul ili, Türkiye’nin kuzeybatısında, Marmara Bölgesi sınırları içerisinde yer almaktadır. Kuzeyinde Karadeniz, güneyinde Marmara Denizi, doğusunda Kocaeli ili ve batısında Tekirdağ ili ile komşudur.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir